Ste vedeli, da iz bučk lahko pripravite kruh? Gnetenje testa ni potrebno, sočnost kruha pa vas bo čisto navdušila

2. 8. 2024
Deli
Ste vedeli, da iz bučk lahko pripravite kruh? Gnetenje testa ni potrebno, sočnost kruha pa vas bo čisto navdušila (foto: Profimedia)
Profimedia

Kam z bučkami? Pripravite lahko hiter in omamno dober kruh.

Poletje prinaša tudi sezono bučk in kljub temu, da so popečene bučke odlična priloga, se jih hitro naveličamo. Kaj pa potem? K sreči danes obstaja nešteto jedi, ki jih lahko pripravimo iz bučk. Ste že kdaj slišali za bučkin kruh s feta sirom? Ta navdušuje s svojim odličnim okusom, priprava pa je blazno enostavna.

Ne spreglejte:

Potrebujete:

  • 400 g moke
  • 50 g ovsenih kosmičev
  • 2 manjši bučki
  • 70 g feta sira
  • 280 g pinjenca
  • 1 jajce
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1,5 čajne žličke sode bikarbone
  • Ovseni kosmiči ali sončnična semena za posip
  • Sol po okusu

Priprava:

1. Bučke operite, očistite ter grobo naribajte. Stresite jih v cedilo, primešajte jim žličko soli ter počakajte 20 minut, da izpustijo vso odvečno tekočino. Kanseje jih še dodatno ožmite s kuhinjsko krpo, da iztisnete čim več tekočine.

2. V skledi najprej premešajte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono ter sol. Nato dodajte še feta sir, bučke ter ovsene kosmiče in ponovno dobro pomešajte. Na koncu počasi vlijte še pinjenec in premešajte, da nastane enotno in lepljivo testo. Bodite pozorni, da testa ne mešate predolgo.

3. V ločeni posodi razžvrkljajte jajce.

4. Pekač za kruh obložite s peki papirjem in vanj vlijte dobljeno zmes. razporedite jo po pekaču in pogladite. Zmes po vrhu premažite z jajcem, nato pa potrosite ovsene kosmiče ali sončnična semena (lahko tudi kombinacijo obojega).

5. Kruh pecite 40 do 60 minut pri temperaturi 200°C. Pečen je takrat, ko se naredi zapečena skorjica, testo v notranjosti pa ni več mokro in lepljivo. Kruh nekaj minut hladite v pekaču, nato pa ga lahko odstranite, dokončno ohladite in postrežete.

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković