Slastno s kepico vaniljinega sladoleda.
Za 4 osebe potrebujete
- pol skodelice drobno mletega sladkorja
- 70 g zmehčanega masla
- 2 jajci
- 1 žličko lupinice neškropljene limone
- 2 žlici limonovega soka
- 2 žlici gladke moke
- 2 žlici mletih olupljenih mandljev
- 1 1/4 skodelice mleka
- 2 žlici mandljevih lističev
- maslo za namaščenje
- 1 na rezine zrezano neškropljeno limono
- 2 žlici rjavega sladkorja
- sladkor v prahu
Priprava
Med stalnim dodajanjem sladkorja zapenite 50 g zmehčanega masla. Nato vtepite 2 rumenjaka, limonovo lupinico in sok, moko in mandlje ter še mleko. Iz beljakov stepite sneg in ga skupaj z 1 žlico mandljevih lističev previdno primešajte rumenjakovi masi.
Model namastite z maslom, vanj vlijte testo in ga potresite s preostalimi mandljevimi lističi. Testo 40 do 45 minut pecite v pečici, segreti na 165 stopinj, da se obarva lepo zlato rjavo. Ko je skoraj spečeno, v posodi stopite maslo, ga potresite s sladkorjem in ga stopite med mešanjem. Primešajte rezine limon in jih pokuhajte. Vroč desert nakapajte z limonovo karamelo.
Čas priprave: približno 1 ura in 10 minut.
Na osebo: približno 410 kcal, beljakovine: 21 g, maščobe: 25 g, ogljikovi hidrati: 48 g.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem