Ideja za okusne testenine...
Za 4 osebe potrebujete:
- 400 g rezancev
- sol
- 2 šalotki
- 2 stroka česna
- 50 g masla
- 400 ml smetane
- sveže mleti črni poper
- sok 2 limon
- 50 g sveže špinače
- 400 g lososovih filetov brez kože
- 1 bio limono
- olje za cvrenje
- 100 g parmezana
Priprava:
1 Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Po kuhanju jih odcedite.
2 Medtem sesekljajte olupljeni šalotki. Olupljen česen zrežite na rezine. V ponvi segrejte maslo in na njem stekleno popražite šalotko in česen. Nato prilijte smetano in omako začinite s soljo, poprom in limonovim sokom. Premešajte in jo malo pokuhajte.
3 Omaki primešajte odcejene testenine in jih malce pogrejte. Primešajte oplaknjene lističe špinače ter vse skupaj še malo pokuhajte.
4 Oplaknite lososa, ga osušite in zrežite na 4 dele. Začinite jih s soljo in poprom. Operite limono in jo zrežite na rezine. V drugi ponvi segrejte malo olja in ribo skupaj z rezinami limone rjavo popecite z obeh strani. Počakajte, da se malo ohladi, nato pa lososa natrgajte na manjše kose. Postrezite jih s testeninami s špinačo in limono. Jed potresite z nastrganim parmezanom.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?