Z amaretini in brusnicami.
Za 6 kosov potrebujete
- 250 g amaretinov (italijanskih mandljevih makronov)
- 400 g skute
- 50 g sladkorja
- sok in lupino ½ neškropljene limone
- 2 žlički škroba
- 2 jajci
- 150 g dvojno mastne smetane (creme double)
- 100 g brusničnega džema
Priprava
Velik pekač obložite s papirjem za peko. Nanj položite 6 desertnih obročkov (premera 10 cm). Amaretine naložite v vrečko za zamrzovanje in jih z valjarjem na drobno zdrobite. Drobtine razporedite po modelčkih. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160).
Skuto, sladkor in limonino lupino gladko razmešajte z električnim mešalnikom. Med stepanjem postopoma dodajte škrob, limonin sok, jajca in creme double, da nastane rahla krema. Kremo prelijte čez piškotne drobtine v modelčkih. Temperaturo v pečici naravnajte na 160 stopinj (ventilatorsko na 140) in kolačke pecite približno 25 minut. V odprti pečici jih pustite približno 30 minut, da se počasi ohladijo. Nato jih vzemite ven in popolnoma ohladite. Kolačke previdno ločite od obročkov in papirja ter jih čez noč shranite v hladilniku.
Brusnični džem zmešajte s 50 ml vode, segrejte in pokapajte po kolačkih. Kolačke po želji okrasite z zdrobljenimi amaretini.
Čas priprave približno 9 ur.
Na kos približno 600 kcal, beljakovine: 16 g, maščobe: 43 g, ogljikovi hidrati: 36 g.
Novo na Metroplay: "PCOS lahko vpliva na skoraj vsak del našega telesa" | Anja Kikl