Prava eksplozija okusov!
Sestavine
(za pekač v velikosti 32 x 23 cm):
Biskvit:
- 5 rumenjakov
- 1 skodelico sladkorja (skodelica za belo kavo)
- 1 vaniljev sladkor
- 1 skodelica mleka
- 1/2 skodelice olja
- 2 skodelici moke
- 2–3 žličke ruma
Nadev: - 500 g skute
- 1 navadni jogurt
- 100 g bele čokolade
- 2 želatini fix
Priprava:
Pred izdelavo biskvita segrejemo pečico na 180 stopinj. Rumenjake, sladkor in vaniljev sladkor s kuhinjskim robotom mešamo toliko časa, da ta malo naraste. Nato masi prilijemo mleko, olje in rum ter dobro premešamo, čisto na koncu pa postopoma dodajamo moko in pazimo, da v masi ni grudic. Ko je masa pripravljena, jo vlijemo v pekač, ki ga predhodno oblečemo v peki papir. Maso vlijemo v pekač in ga v pečici pečemo 30 minut. Ko se biskvit peče, lahko pripravimo kremo, ki jo bomo premazali čez ohlajen biskvit.
Za nadev belo čokolado stopimo nad vodno kopeljo. Skuto z robotskim mešalnikom dobro premešamo, približno 3 do 5 minut. Ko je skuta dobro premešana, ji dodamo jogurt in ga dobro vmešamo v skuto. Ko smo maso dobro premešali, ji dodamo želatino, ki jo vmešamo v maso. Na koncu v maso vlijemo še stopljeno belo čokolado, ki ne sme biti vroča. Maso vlijemo po ohlajenem pecivu in potrosimo s kokosom. Za vsaj eno uro pecivo postavimo v hladilnik, da se masa strdi. Ohlajeno ognjeno pecivo razrežemo in uživamo v osvežujočih okusih.