Mmmm ... recept za prste polizat!
Za 4 osebe potrebujete:
- 200 g prekajene potrebušine
- 4 stroke česna
- 2 rdeči čebuli
- 100 g ohrovta
- olivno olje
- 300 g riža
- 700 ml perutninske juhe
- 100 g masla
- 130 g drobno nastrganega parmezana
- morsko sol, sveže mleti črni poper
Priprava:
1 Pečico segrejte na 180 stopinj. Prekajeno potrebušino zrežite na tanke rezine. Čebulo in česen olupite in drobno sesekljajte. Liste ohrovta oplaknite s hladno vodo in jih odcedite. Nato jih zrežite na trakove.
2 V ponvi segrejte malo olja in na njem malce popražite potrebušino. Dodajte čebulo in česen ter vse skupaj med mešanjem pražite 5 minut. Nato dodajte riž in juho ter vse skupaj zavrite.
3 V ponvi stopite maslo in sir ter gladko mešanico začinite s soljo in poprom. Primešajte riž, pekač pokrijte in ga za 15 minut postavite v pečico. Nato primešajte še trakove ohrovta in jed pecite še 15 minut.