Pečena rižota s prekajenim mesom in ohrovtom

11. 11. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pečena rižota s prekajenim mesom in ohrovtom (foto: Profimedia)
Profimedia

Mmmm ... recept za prste polizat!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 200 g prekajene potrebušine
  • 4 stroke česna
  • 2 rdeči čebuli
  • 100 g ohrovta
  • olivno olje
  • 300 g riža
  • 700 ml perutninske juhe
  • 100 g masla
  • 130 g drobno nastrga­nega parmezana
  • morsko sol, sveže mleti črni poper

Priprava:

1 Pečico segrejte na 180 stopinj. Prekajeno potrebušino zrežite na tanke rezine. Čebulo in česen olupite in drobno sesekljajte. Liste ohrovta oplaknite s hladno vodo in jih odcedite. Nato jih zrežite na trakove.

2 V ponvi segrejte malo olja in na njem malce popražite potrebušino. Dodajte čebulo in česen ter vse skupaj med mešanjem pražite 5 minut. Nato dodajte riž in juho ter vse skupaj zavrite.

3 V ponvi stopite maslo in sir ter gladko mešanico začinite s soljo in poprom. Primešajte riž, pekač pokrijte in ga za 15 minut postavite v pečico. Nato primešajte še trakove ohrovta in jed pecite še 15 minut.

Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa