Zraven vročega napitka tekne še nekaj sladkega!
Za 30 kosov potrebujete:
- 300 g moke
- 100 g sladkorja v prahu
- 20 g vaniljevega sladkorja
- 40 g drobno mletih olupljenih mandljev
- 220 g koščkov zmehčanega masla
- 1 žličko limonine lupinice
- 1/2 žličke muškatnega oreščka
- 1 rumenjak
- 1 stepen beljak
- 50 g mandljevih lističev
Za vročo čokolado:
- 300 ml mleka
- 100 ml smetane
- 100 g temne čokolade
- 1/2 žličke mletega cimeta
Priprava:
1 Moko in sladkor v prahu presejte v skledo. Dodajte vaniljev sladkor, mlete mandlje, maslo, limonovo lupinico, muškatni orešček in rumenjak. Zmešajte in zgnetite mehko in voljno testo, ga zavijte v folijo in ga za 60 minut postavite v hladilnik.
2 Pečico segrejte na 180 stopinj. Pekač obložite s papirjem za peko. Testo znova pregnetite in ga na pomokani delovni površini razvaljajte 4 mm debelo. Izrežite različne oblike in jih položite v pekač. Premažite jih s stepenim beljakom in mandljevimi lističi. Piškote pecite približno 15 minut. Po peki naj se ohladijo.
3 V tem času pripravite vročo čokolado. Mleko in smetano zlijte v kozico in ju segrejte skoraj do vretja. V tekočino nalomite čokolado in mešajte, dokler se ne stopi. Začinite s cimetom in postrezite s piškoti.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem