Lahka, nasitna in polna beljakovin: tako naredite pisano poletno solato brez glutena

12. 8. 2024
Deli
Lahka, nasitna in polna beljakovin: tako naredite pisano poletno solato brez glutena (foto: Profimedia)
Profimedia

Ta preprosta solata vas bo založila s pomembnimi hranili, še posebej dobra izbira pa je, če hujšate.

Če se izogibate glutenu, je včasih pravi izziv pripraviti obrok, ki je okusen in hranljiv ter hkrati tudi hiter in enostaven. Tukaj je recept za slastno solato, ki je polna koristnih snovi.

Ne spreglejte:

Kot glavni vir beljakovin je pusto piščančje meso, v kolikor slednjega ne uživate, pa lahko brez težav uporabite tudi tofu. Avokado, oreščki in semena bodo poskrbela za dobro mero zdravih maščob, korenje, paprika in zelje pa vas bodo založili z vlakninami, vitamini in minerali. Solato bo še dodatno obogatil slasten preliv, narejen iz arašidovega masla.

Marsikje po Sloveniji sneži: kje ga bo zapadlo največ

Sestavine za solato:

  • 150 g piščančjih prsi
  • 100 g belega zelja
  • 100 g rdečega zelja
  • 1/2 avokada
  • 1 manjši korenček
  • 1 rdeča paprika
  • 1 žlica sesekljanega svežega peteršilja
  • 1 žlica orehov
  • 1 žlica mandljev
  • 1 žlica sončničnih semen

Sestavine za preliv:

  • 2 žlici arašidovega masla
  • 1 žlica vode
  • 1 žlica limoninega soka
  • 1 čajna žlička olivnega olja
  • 1 čajna žlička mlete paprike

Priprava:

  1. Piščančja prsa narežite na kocke, posolite in popecite na kapljici oljčnega olja.
  2. Belo in rdeče zelje narežite na trakove, korenček naribajte, papriko in avokado pa narežite na kocke.
  3. Vse sestavine zmešajte v večji posodi in dodajte tofu.
  4. Za preliv pomešajte arašidovo maslo, vodo, limonin sok, olivno olje in mleto papriko. Preliv nato prelijte preko solate in dobro premešajte.

Preberite več na Sensa.si

Novo na Metroplay: Dedek Mraz opozarja: "Starši, ne delite otrok na pridne in poredne!"