V Strunjanu se začenja deveti Praznik kakijev, na katerem bodo obiskovalci do 8. novembra lahko poskusili sveže in sušene kakije, slaščice, marmelado in žganje.
Poleg kulinaričnih dobrot si bo mogoče ogledati tudi tržnico ter razstavo literarnih in likovnih izdelkov na temo kakija. Obiskovalci bodo lahko tudi izvedeli, kako uživati in sušiti kaki.
Organizatorji računajo predvsem na obiskovalce iz osrednje Slovenije. Če jim bo vreme naklonjeno, pričakujejo, da se jim bo konec tedna pridružilo okoli 8. 000 ljubiteljev oranžnega sadja.
Strunjanski pridelovalci kakijev so sicer z letošnjo letino zadovoljni, kljub temu, da jim jo je zagodla poletna suša. Predvidoma bodo pridelali med 70 in 100 ton kakijev, težav s prodajo pa naj ne bi bilo.
foto: Shutterstock
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?