Ingver je pozimi zelo dobrodošel. Ogreje nam telo, dober je za vsakršne slabosti, vnetja in ima še vrsto drugih zdravilnih lastnosti.
Sestavine (za približno 20 cmočkov)
Testo:
- 15 dag lanenih in sončničnih semen v poljubnem razmerju (npr. 2 : 1)
- 15 dag razkoščičenih datljev
- voda po potrebi (če so datlji bolj suhi, do pol dcl, če so vlažni, zelo malo)
- kokosova moka
- pol kavne žličke vanilje v prahu
- kavna žlička ingverja v prahu
Nadev:
- Namočeno suho sadje: fige, marelice, suhe slive
Priprava:
1. Lanena in sončnična semena zmeljite v kavnem mlinčku in jih pretresite v multipraktik z rezilom.
2. Dodajte vaniljo v prahu, ingver in datlje ter vse skupaj zmiksajte, da se datlji dobro zmeljejo.
3. Dodajte vodo, toliko, da začne nastajati kepa.
4. Vzemite za oreh testa, ga sploščite na dlani, dajte na sredino suho sadje in oblikujte kroglico.
5. Povaljajte jih v kokosovi moki in shranite v hladilniku.