Če se razkosanja piščanca lotite sami, lahko za nižjo ceno dobite enako količino hranljivih snovi. Strokovnjaki vam svetujejo naslednje:
1. Odstranite krila
Stranico noža naslonite ob piščanca in zarežite v njegovo ‘podpazduho’ do kosti. Poiščite sklep in zarežite čez hrustanec.
2. Odrežite noge
Zarežite v kolku in upognite nogo navzgor, da se sklep izboči. Prerežite čez hrustanec in nogo potegnite skupaj z mesom s hrbtenice. Ločite še stegno (vrhnji del) od krače.
3. Odstranite hrbtenico
Zarežite od zadnjice piščanca do vratu, z vsake strani približno centimeter od hrbtenice.
4. Ločite prsi
Plitvo zarežite sredi notranje prsne membrane. Za grodnico potrebujete več moči, zato prsi postavite pokonci, da boste ta del lažje prerezali (lahko ga tudi prelomite). Nato z nožem dokončajte prepolovitev prsi.
foto: Nikolai Golovanoff