Čokoladni puding odslej pripravljajte sami doma. Poleg tega da bo veliko bolj zdrav, bo tudi izjeeemno kremast!
Če obožujete puding, potem imamo za vas odličen recept. Priprava vam bo vzela kakšnih 5 minut, zato nimate izgovora, da ne poskusite.
Kaj smo skrili v čokoladni puding?
Čeprav je sladica čokoladna, to še ne pomeni, da ne more biti tudi zdrava. Nihče ne bo uganil, da se v njej skriva ... avokado!
Avokado vsebuje t. i. "dobre" maščobe, ki so koristne za telo. Že v preteklosti so nekatere raziskave pokazale, da uživanje tega živila lahko zmanjša tveganje za srčno-žilne bolezni.
Obenem je ta sadež bogat z vlakninami, ki, poleg tega da pripomorejo k zdravi prebavi, lahko še dodatno pripomorejo k znižanju slabega holesterola. Avokado ije bogat vir številnih vitaminov in mineralov, ki jih naše telo potrebuje: kalij, kalcij, magnezij in vitamine skupine B. Ugotovili boste, da ste po uživanju avokada siti še kar nekaj časa.
Poleg tega da avokado zmešate v smuti, ga lahko uporabite v marsikateri sladici. Tudi v spodnjem receptu je med sestavinami, vendar ga ne boste čutili, gostje pa tudi ne bodo opazili, da ste ga dodali.
Čokoladni puding s skrivno sestavino
Pripravite naslednje sestavine:
- 2 avokada
- 1 skodelica mleka (rastlinskega ali kravjega)
- 2 žlici chia semen
- 1 žlica in pol nesladkanega kakava
- 2 čajni žlici medu
- ščep soli
- po želji: merica vanilijevih beljakovin v prahu
Kot obljubljeno na začetku, priprava ne vsebuje posebnih spretnosti ali veliko časa. Vse sestavine dajte v mešalnik in mešajte, dokler ne dobite gladke mase. Preden postrežete, še za eno uro puding shranite v hladilniku. Lahko ga okrasite z jagodičjem.
Pa dober tek! Poleg kock lahko ponudite svežo domačo limonado.
Morda bi vas zanimalo tudi:
Je hrana na naših policah, sploh varna?
V epizodi Aktivni podkasta gostimo Zalo Mlinšek, mag. inž. prehrane. S svojim znanjem Zala številnim pomaga pripravljati bolj zdrave in hranljive obroke, tokrat pa smo se z njo pogovarjali o varnosti živil, ki so na naših policah.
Kdaj lahko rečemo, da je živilo varno? Kaj pomenijo različne oznake na artiklih? Kaj so aditivi v živilih? Kako je z gensko spremenjenimi organizmi? Vse to in še več v tokratni epizodi!
Pogovoru prisluhnite tukaj:
Novo na Metroplay: Helena Blagne iskreno o večeru, po katerem ni več mirno spala | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem