Preprosto. In za prste obliznit.
Sestavine:
Mokre sestavine:
- 6 datljev medjool (ali 12 navadnih), ki smo jih vsaj 2 uri namakali
- 1 žlica suhih brusnic
- 2 žlici soka pomaranče
- naribana skorja 1 bio pomaranče
- 1 zravnana žlica kokosovega olja
Suhe sestavine:
- 150 g olupljenih mandljev, ki smo jih namakali vsaj 4 ure
- 2 žlici kakava v prahu (brez sladkorja)
- 2 žlici kokosove moke
- 1 žlica suhih mletih mandljev (ali drugih oreščkov)
Preliv:
- 100 g temne čokolade
- 10 g kokosovega masla
- čili s soljo v mlinčku
Priprava:
S sekljalnikom ali benderjem zmeljemo mokre sestavine, da dobimo lepljivo maso. Posebej zmeljemo mandlje.
Suhe sestavine nato dodajamo datljevi masi in najprej mešamo z žlico ali vilicami, na koncu pa najbolje kar z roko. Računati moramo tudi na to, da se masa v hladilniku strdi, tako da ne sme biti preveč suha.
Nasvet: Količine se lahko razlikujejo (odvisno od 'mokrote' mandljev in 'suhosti' preostalih sestavin), pomembno je, da se masa ne lepi preveč in se da kroglice lepo oblikovati.
Oblikujemo kroglice in jih damo vsaj za pol ure v zamrzovalnik.
Ta čas pripravimo preliv iz čokolade. Kroglice sproti jemljemo iz zamrzovalnika in jih oblijemo s čokolado ter položimo na peki papir. Ker so kroglice mrzle, se čokolada hitro strdi, zato moramo sproti vsak praline posebej na hitro posuti s čilijem, da se lepo sprime s čokolado.
Ko se čokolada strdi, lahko praline zavijemo v folijo, jih položimo v papirnate modelčke ali takoj ponudimo.
Recept je bil objavljen v reviji Lisa. Prispevala ga je Jasmina – avtorica bloga Hitro in zdravo .
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?