Imate tudi vi doma višek bučk? Pripravite slasten "burek", ki bo navdušil prav vsakogar!
Bučke so odlično živilo, ki vas založi z vitamini in minerali. Obenem vsebujejo veliko vlaknin, kar pomeni, da podaljšajo občutek sitosti in tako preprečijo prenajedanje.
V receptu pa je uporabljena tudi skuta, ki predstavlja odličen vir beljakovin. Tako v enem obroku dobite številna hranila, ki jih vaše telo potrebuje za nemoteno delovanje.
Preverite, kako pripraviti bučkin burek!
Sestavine:
- 300 g vlečenega testa
- 1 kg bučk
- 250 g lahke skute
- 1 jajce
- 1 skodelica krušnih drobtin
- Oljčno olje
Priprava:
1. Bučke grobo naribajte, solite in položite v cedilo, da izpustijo odvečno vodo. Nato jih stresite v kuhinjsko krpo in jih dobro ožamite, da jim odstranite še dodatno odvečno tekočino.
2. V skledi premešajte bučke in krušne drobtine.
3. Testo razvlecite in ga najprej namažite s skuto, nato pa po njej potrosite še bučke in drobtine.
4. Prazna mesta testa pokapljajte z oljem, nato pa vse skupaj zvijte v burek.
5. Zavit burek postavite v pekač, premažite z jajcem in pecite približno 30 - 40 minut pri temperaturi 210°C. Ko burek dobi lepo zlato-rjavo barvo, ga odstranite iz pečice in postrezite še toplega.
- Preberite si še: Razkrivamo najbolj enostaven recept za božansko pecivo z marelicami!
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?