RECEPT: Kako pripraviti slasten bučkin "burek"?

1. 7. 2023
Deli
RECEPT: Kako pripraviti slasten bučkin "burek"? (foto: Profimedia)
Profimedia

Imate tudi vi doma višek bučk? Pripravite slasten "burek", ki bo navdušil prav vsakogar!

Bučke so odlično živilo, ki vas založi z vitamini in minerali. Obenem vsebujejo veliko vlaknin, kar pomeni, da podaljšajo občutek sitosti in tako preprečijo prenajedanje. 

V receptu pa je uporabljena tudi skuta, ki predstavlja odličen vir beljakovin. Tako v enem obroku dobite številna hranila, ki jih vaše telo potrebuje za nemoteno delovanje.

Preverite, kako pripraviti bučkin burek!

Sestavine:
  • 300 g vlečenega testa
  • 1 kg bučk
  • 250 g lahke skute
  • 1 jajce
  • 1 skodelica krušnih drobtin
  • Oljčno olje
Priprava:

1. Bučke grobo naribajte, solite in položite v cedilo, da izpustijo odvečno vodo. Nato jih stresite v kuhinjsko krpo in jih dobro ožamite, da jim odstranite še dodatno odvečno tekočino.

2. V skledi premešajte bučke in krušne drobtine.

3. Testo razvlecite in ga najprej namažite s skuto, nato pa po njej potrosite še bučke in drobtine.

4. Prazna mesta testa pokapljajte z oljem, nato pa vse skupaj zvijte v burek.

5. Zavit burek postavite v pekač, premažite z jajcem in pecite približno 30 - 40 minut pri temperaturi 210°C. Ko burek dobi lepo zlato-rjavo barvo, ga odstranite iz pečice in postrezite še toplega.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?