Pripravite božanske kroglice z bučkami in feta sirom!
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g bučk
- 2 manjši jajci
- 2 mladi čebuli
- 100 g feta sira
- 200 g krušnih drobtin
- 2 žlici sesekljane mete
- Sol in poper po pokusu
- Olje za cvrtje*
*Če se želite izogniti cvrtju v olju, uporabite cvrtnik na zrak
Priprava:
1. Bučke operite in grobo naribajte. Stresite jih na cedilo in jim vmešajte nekaj soli. Cedilo postavite nad korito in pustite stati 30 minut, da se iz bučk izloči odvečna tekočina.
2. Mlado čebulo očistite in operite. Zeleni del narežite na kolobarje, beli del pa sesekljajte.
3. Bučke nato dobro ožmite s kuhinjsko krpo, da iz njih izločite čim več tekočine. Stresite jih v skledo, v katero primešate tudi mlado čebulo, meto, razžvrkljani jajci, nadrobljen feta sir, sol poper in čili. Primešajte tudi 120 g drobtin, preostanek pa pustite za kasneje. Vse sestavine dobro pregnetite, da dobite enotno maso.
4. Iz mase oblikujte kroglice, ki jih na koncu povaljajte še v preostalih drobtinah.
5. V globlji ponvi segrejte olje za cvrtje. V njem ocvrite narejene kroglice, da dobijo zlato rjavo barvo (to traja približno 5 minut).
6. Kroglice postrezite z jogurtovo omako ali drugo pomako po izbiri.
- Preberite tudi: RECEPT: Kako pripraviti BUČKINO PITO?
Prisluhnite še podkastu z Borutom Pahorjem in Robertom Lešnikom, ki se je prebil v sam vrh znamke Mercedes: