Recept: Smuti s kefirjem

19. 6. 2014
Recept: Smuti s kefirjem (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Namesto kefirja lahko uporabite tudi zelo osvežilen pinjenec.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 400 g jagod
  • 400 g kefirja
  • 30 ml limoninega soka
  • 30 g rjavega sladkorja
  • 50 g kokosove moke
  • meto za okrasitev
Priprava:

1. Jagode operite. 4 sadeže prihranite za konec, preostale očistite, jih prepolovite in jih v mešalniku zmešajte z limoninim sokom in sladkorjem.

2. Pireju dodajte kefir in kokos ter vse skupaj še enkrat temeljito premešajte v mešalniku.

3. Smuti za približno 30 minut postavite v hladilnik. Nalijte ga v 4 kozarce in vsakega okrasite z 1 jagodo in meto.

Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo: približno 200 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 12 g, ogljikovi hidrati: 18 g.

Namigi

Po želji lahko smuti pripravite tudi z drugim sezonskim sadjem (na primer borovnicami, malinami itd.). Namesto kefirja lahko uporabite tudi zelo osvežilen pinjenec. Če boste izpustili kokosovo moko, bo napitek nekoliko lažji.

Kolikšno pokojnino dobiš, če 45 let delaš v Nemčiji