Namesto kefirja lahko uporabite tudi zelo osvežilen pinjenec.
Za 4 osebe potrebujete:
- 400 g jagod
- 400 g kefirja
- 30 ml limoninega soka
- 30 g rjavega sladkorja
- 50 g kokosove moke
- meto za okrasitev
Priprava:
1. Jagode operite. 4 sadeže prihranite za konec, preostale očistite, jih prepolovite in jih v mešalniku zmešajte z limoninim sokom in sladkorjem.
2. Pireju dodajte kefir in kokos ter vse skupaj še enkrat temeljito premešajte v mešalniku.
3. Smuti za približno 30 minut postavite v hladilnik. Nalijte ga v 4 kozarce in vsakega okrasite z 1 jagodo in meto.
Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo: približno 200 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 12 g, ogljikovi hidrati: 18 g.
Namigi
Po želji lahko smuti pripravite tudi z drugim sezonskim sadjem (na primer borovnicami, malinami itd.). Namesto kefirja lahko uporabite tudi zelo osvežilen pinjenec. Če boste izpustili kokosovo moko, bo napitek nekoliko lažji.