Recept za čokoladni souffle

31. 3. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Recept za čokoladni souffle (foto: Profimedia)
Profimedia

Čokoladni kolaček, katerga bistvo je tekoča sredica.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 100 g temne čokolade
  • 100 g zmehčanega masla
  • 2 jajci
  • 100 g sladkorja
  • 40 g moke
  • 2 žlici kakava
  • 200 g smetane
  • 1 rumenjak
  • 1 žlico kavnega likerja

Priprava:

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).

Čokolado sesekljajte in jo stopite nad vročo vodno kopeljo. Ohladite na sobno temperaturo. Nato ji primešajte maslo, ki ima sobno temperaturo.

Kremo zmešajte z jajci in 75 g sladkorja.

Primešajte še čokoladno maslo in dodajte še moko in kakav. Testo prelijte v 4 namaščene in pomokane modelčke (premera 10 cm). Kolačke pecite 10–15 minut. Sredica mora biti še tekoča.

Smetano čvrsto stepite. Kremno zmešajte rumenjak, liker in preostanek sladkorja. Primešajte smetano in postrezite h kolačkom.

Čas priprave: približno 55 minut.

Na osebo: približno 2763.29 kJ (660 kcal), beljakovine: 9 g, maščobe: 49 g, ogljikovi hidrati: 47 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?