Kako pripraviti slasten jesenski prigrizek?
Sestavine:
- 250 g listnatega testa
- 300 g kislega zelja
- 100 g slanine
- 1 čebula
- 1 jajce
- 2 žlici mleka
- Pol čajne žličke kumine
- Oljčno olje
- Sol in poper po okusu
Sestava:
1. Zelje na hitro splaknite pod tekočo vodo, nato pa ga odcedite. Slanino narežite na manjše kocke. Čebulo olupite in drobno nasekljajte.
2. V ponvi segrejte žlico oljčnega olja ter na njem prepražite čebulo. Ko ta postekleni, dodajte še kumino ter zelje. Ponev pokrijte in vse skupaj dušite na zmernem ognju približno 15 minut. Po potrebi prilijte malo vode, da se zelje ne prismodi.
3. V ponev dodajte še slanino in dušite še nekaj minut. Nadev po okusu začinite s soljo ter poprom, nato pa ga odstavite in nekoliko ohladite.
4. V skledi zmešajte jajce ter mleko.
5. Na pomokani površini tanko razvaljajte testo in ga razrežite na kvadrate. Na vsak kvadrat položite nekaj nadeva. Robove premažite z jajcem in mlekom, nato pa kvadrate prepognite tako, da dobite trikotnike. Z vilico dobro zaprite žepke, da se med peko ne bodo odpirali.
6. Žepke postavite na pekač, obložen s peki papirjem. Pecite jih približno 25 minut pri temperaturi 180°C. Ko se žepki zlato rumeno zapečejo, jih odstranite iz pečice in postrezite.
Novo na Metroplay: Helena Blagne iskreno o večeru, po katerem ni več mirno spala | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem