Razkrivamo 5 nasvetov, s katero bo priprava rib enostavnejša, končni rezultat pa bo izjemno slasten!
Kako pogosto uživate ribe? So odličen vir omega-3 maščobnih kislin, ki podpirajo zdravje srca, zmanjšujejo vnetja v telesu in pozitivno vplivajo na možganske funkcije. Poleg tega zagotavljajo kakovosten vir beljakovin in nekaterih vitaminov (npr. vitamina D in B12).
Ribe so tudi stalnica na jedilniku modrih con - območji, kjer največ ljudi dočaka 100 let. Povezujemo jih z zdravjem srca in ožilja, z zdravo telesno težo in splošnim dobrim počutjem.
Ne spreglejte:
- Ali je spanje na levem boku slabo za srce? Kaj je treba vedeti
- Trdovraten kašelj: 5 vzrokov, zakaj kašelj ne preneha in kako si pomagati
Zaradi vseh blagodejnih lastnosti ni čudno, da tudi prehranski strokovnjaki priporočajo redno uživanje rib. Mnogi se jim izogibajo, saj menijo, da je njihova priprava precej zapletena. A za vas imamo dobro novico: priprava jedi z ribami je v resnici lahko precej preprosta, ko osvojite nekaj osnovnih pravil.
Tukaj je pet nasvetov, ki vam bodo še olajšali pripravo in poskrbeli, da bo riba veliko bolj okusna:
- Ribe je lažje očistiti, če jim najprej s škarjami ali nožem odrežete plavuti.
- Pri pripravi rečne ribe morate vodi ali olju dodati nekaj dišavnic in začimb.
- Da riba med cvrtjem ne razpade, jo morate soliti 10-15 minut pred cvrenjem.
- Ribe, ocvrte v drobtinah, so okusnejše in bolj hrustljave od rib, ocvrtih v moki.
- Ribe ne cvrite na močnem ognju: postala bo trda.
S temi triki bo priprava rib postala zelo enostavna in tako jih boste brez težav lahko redno vključevali v svoj jedilnik. Previdno le pri cvrtju - takšna riba vsebuje veliko maščob, zato je priporočljivo, da se na jedilniku pojavi zgolj občasno.
Preberite več na Metropolitan.si
Bonus video: Spoznajte Slovenko, ki je obiskala že preko 1.400 jezer pri nas
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?