Solata za kosilo!
Za 4 osebe potrebujete:
- 300 g piščančjih prsi
- sol, sveže mleti črni poper
- olivno olje
- 200 g testenin
- 200 g rukole
- 100 g češnjevih paradižnikov
- 2 mladi čebuli
Za polivko:
- 4 žlice zrnate gorčice
- 1 strok česna
- 4 žlice olivnega olja
- 2 žlici kisa
- sol, sveže mleti črni poper
In še:
- 40 g parmezana
Priprava:
1 Oplaknite meso in ga osušite. Začinite ga s soljo in poprom ter ga nakapajte z oljem. Položite ga v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki ga natrgajte na koščke.
2 Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Po kuhanju naj se odcedijo.
3 Očistite rukolo, paradižnike in mlado čebulo in vse skupaj zrežite na koščke.
4 Zmešajte gorčico, drobno sesekljan česen, olje, kis, sol in poper. Polivko zmešajte z zelenjavo, mesom in testeninami. Solato razporedite po krožnikih in po njej nastrgajte parmezan.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem