Nežen in hrustljav sadni užitek.
Za 6 kosov potrebujete
• 6 zamrznjenih pravokotnih listov listnatega testa (približno 450 g)
• 3 žlice mleka
• 50 g sesekljanih lešnikov
• 3 žlice grobo mletega sladkorja
• 600 g jagod
• 250 g nemastne skute
• 4 žlice sladkorja v prahu
• 1 zavitek instant želatine
• 200 g smetane
Priprava
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Listnato testo odtajajte, liste prečno prepolovite in jih položite na papir za peko. Večkrat jih prebodite z vilicami. Šest listov premažite z mlekom, jih potresite z lešniki in sladkorjem ter jih pecite od 10 do 15 minut. Pustite, da se ohladijo.
Očistite jagode. 150 g jih pretlačite, preostale pa postavite na hladno. Gladko zmešajte skuto, sladkor v prahu in jagodno kašo. Primešajte želatino. Smetano čvrsto stepite. Takoj ko začne skutna masa želirati, ji primešajte smetano.
Ohlajene jagode zrežite na koščke. Skutno maso denite v dresirno vrečko in na 6 kvadratov listnatega testa (brez lešnikov) nabrizgajte dobro polovico kreme. Nanjo porazdelite jagode, jih lahno potisnite vanjo in nanje nato nabrizgajte preostalo kremo. Pokrijte s posutimi listi listnatega testa in postrezite.
Čas priprave: približno 45 minut.
Na kos: približno 590 kcal, beljakovine: 14 g, maščobe: 40 g, ogljikovi hidrati: 42 g.
Novo na Metroplay: "PCOS lahko vpliva na skoraj vsak del našega telesa" | Anja Kikl