Skutne blazinice

17. 6. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Skutne blazinice

Nežen in hrustljav sadni užitek.

Za 6 kosov potrebujete

• 6 zamrznjenih pravokotnih listov listnatega testa (približno 450 g)

• 3 žlice mleka

• 50 g sesekljanih lešnikov

• 3 žlice grobo mletega sladkorja

• 600 g jagod

• 250 g nemastne skute

• 4 žlice sladkorja v prahu

• 1 zavitek instant želatine

• 200 g smetane

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Listnato testo odtajajte, liste prečno prepolovite in jih položite na papir za peko. Večkrat jih prebodite z vilicami. Šest listov premažite z mlekom, jih potresite z lešniki in sladkorjem ter jih pecite od 10 do 15 minut. Pustite, da se ohladijo.

Očistite jagode. 150 g jih pretlačite, preostale pa postavite na hladno. Gladko zmešajte skuto, sladkor v prahu in jagodno kašo. Primešajte želatino. Smetano čvrsto stepite. Takoj ko začne skutna masa želirati, ji primešajte smetano.

Največja napaka, ki jo mnogi naredijo pri nakupu poceni letalskih vozovnic

Ohlajene jagode zrežite na koščke. Skutno maso denite v dresirno vrečko in na 6 kvadratov listnatega testa (brez lešnikov) nabrizgajte dobro polovico kreme. Nanjo porazdelite jagode, jih lahno potisnite vanjo in nanje nato nabrizgajte preostalo kremo. Pokrijte s posutimi listi listnatega testa in postrezite.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na kos: približno 590 kcal, beljakovine: 14 g, maščobe: 40 g, ogljikovi hidrati: 42 g.

Novo na Metroplay: "PCOS lahko vpliva na skoraj vsak del našega telesa" | Anja Kikl