Skutne blazinice

17. 6. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Skutne blazinice

Nežen in hrustljav sadni užitek.

Za 6 kosov potrebujete

• 6 zamrznjenih pravokotnih listov listnatega testa (približno 450 g)

• 3 žlice mleka

• 50 g sesekljanih lešnikov

• 3 žlice grobo mletega sladkorja

• 600 g jagod

• 250 g nemastne skute

• 4 žlice sladkorja v prahu

• 1 zavitek instant želatine

• 200 g smetane

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Listnato testo odtajajte, liste prečno prepolovite in jih položite na papir za peko. Večkrat jih prebodite z vilicami. Šest listov premažite z mlekom, jih potresite z lešniki in sladkorjem ter jih pecite od 10 do 15 minut. Pustite, da se ohladijo.

Očistite jagode. 150 g jih pretlačite, preostale pa postavite na hladno. Gladko zmešajte skuto, sladkor v prahu in jagodno kašo. Primešajte želatino. Smetano čvrsto stepite. Takoj ko začne skutna masa želirati, ji primešajte smetano.

Ohlajene jagode zrežite na koščke. Skutno maso denite v dresirno vrečko in na 6 kvadratov listnatega testa (brez lešnikov) nabrizgajte dobro polovico kreme. Nanjo porazdelite jagode, jih lahno potisnite vanjo in nanje nato nabrizgajte preostalo kremo. Pokrijte s posutimi listi listnatega testa in postrezite.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na kos: približno 590 kcal, beljakovine: 14 g, maščobe: 40 g, ogljikovi hidrati: 42 g.