Se še niste naveličali prazničnih sladic? Potem morate poskusiti tudi tole!
Verjamete, da v mousse ne bomo dodali niti ščepca sladkorja? Gostje vam bodo hvaležni, če boste pred njih postavili slastno, a malce bolj zdravo sladico, po kateri ne bodo čutili napihnjenosti in slabe vesti.
Z moussem v prazničnih dneh ne morete zgrešiti! Poleg tega je priprava zelo preprosta, postrežena v prozornih kozarcih pa bo sladica izgledala še lepše.
Za lešnikovo plast potrebujete:
- 120 g praženih lešnikov
- 240 ml kokosove kreme
- 3 čajne žlice javorjevega sirupa
- 1 žlica kokosovega olja
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- ščep cimeta
- ščep soli
Za čokoladno plast potrebujete:
- 100 g temne čokolade
- 240 ml kokosove kreme
- 1 čajna žlica javorjevega sirupa
- lešniki za posip (lahko narezani, sesekljani ali celi)
Najprej pripravite čokoladno plast.
Narežite temno čokolado in jo dajte v manjšo posodo. V kozici na nizkem ognju segrejte kokosovo kremo. Segrevajte dokler skoraj ne zavre. Kremo prelijte čez čokolado in mešajte, dokler se vsi koščki ne raztopijo. Dodajte javorjev sirup in postavite v hladilnik za eno uro.
Če morate lešnike še popražiti, potem sledite tem navodilom: Pečico segrejte na 200 stopinj in pražite lešnike med 5 in 10 minut.
Potem se lotite lešnikove plasti.
Vse sestavine za lešnikovo plast dajte v mešalnik in mešajte, dokler ne dobite gladke mešanice z "mousse teksturo". Postavite v hladilnik za eno uro.
Postrezite sladico: najprej v kozarec dajte lešnikovo plast, potem čokoladno in nazadnje posujte lešnike (lahko tudi narezano temno čokolado). Za nekaj minut lahko postavite še v hladilnik in postrežete.
Mogoče pa vas zamikajo še pečene hruške z nadevom ...
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?