So vam ljubše osvežilne sladice? Potem pa le hitro skočite v trgovino, tu so trije odlični recepti za zares slastne torte iz hladilnika.
Jogurtova torta z jagodičjem Dno je hrustljavo, krema pa ima čudovito aromo po citrusih.Za 14 kosov potrebujete:• 150 g hrustljavih piškotov• 100 g temne čokolade• 500 g limonovega jogurta• 250 g puste skute• 6 žlic agavinega sirupa• 2 zavitka želatine v prahu• 12 žlic pomarančnega soka• 400 g smetane• 500 g mešanega jagodičjaPriprava: Piškote stresite v vrečko za zamrzovanje, jo zaprite in piškote zdrobite. Čokolado stopite in jo primešajte piškotnim drobtinam. Tortni model (premera 24 cm) obložite s papirjem za peko. Po njem razporedite piškotno mešanico, jo zatisnite ob dno in modle postavite v hladilnik.Jogurt zmešajte s skuto in agavinim sirupom. Želatino namočite v pomarančnem soku. Nato jo na nizki temperaturi stopite z mešanjem. Primešajte malce jogurtove kreme in nato vse skupaj primešajte preostali jogurtovi kremi. Kremo za približno 30 minut postavite v hladilnik. V tem času čvrsto stepite smetano. Ko začne krema želirati, ji primešajte smetano.Preberite jagodičje in ga po potrebi še zrežite na manjše koščke. Polovico jagodičja primešajte kremi. Porazdelite jo po dnu in torto nato za 4 ure postavite v hladilnik. Pred serviranjem jo okrasite s preostalim jagodičjem.Čas priprave: 30 minut + hlajenje 4 ure in 30 minut.Na kos: približno 260 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 18 g, ogljikovi hidrati: 16 g.