Slivov poobedek s cimetom

5. 11. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Slivov poobedek s cimetom

Aromatična krema kot sladki zaključek – da se kar stopiš ...

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g sliv
  • 100 g sladkorja
  • 2 žlici limoninega soka
  • pol žličke cimeta
  • približno 100 ml svetlega grozdnega soka
  • 1 zavitek praška za vaniljev puding (za 500 ml mleka)
  • 2 lista bele želatine
  • 200 ml smetane
  • 1 žlico sesekljanih pistacij
  • po želji 2 žlici metinega likerja
  • meliso za okras

Priprava

Slive operite, prepolovite in jim odstranite koščice. Dodajte jim 125 ml vode, 70 g sladkorja, limonin sok in cimet. Mešanico zavrite in rahlo kuhajte približno 5 minut. Mešanico precedite, prestrezite sok in ga do 300 ml dopolnite z grozdnim sokom.

Odmerite 250 ml soka in ga zavrite. Gladko zmešajte prašek za puding, 30 g sladkorja in 4 žlice vode ter zmes vmešajte v sok. Še enkrat zavrite, previdno primešajte slive in ohladite.

Želatino namočite v mrzli vodi. Smetani dodajte preostali sladkor in jo čvrsto stepite. Vmešajte še pistacije. Želatino ožmite.

Rahlo segrejte preostali slivov sok (zamenjate ga lahko z isto količino likerja). V njem raztopite želatino in nato zmes vmešajte v smetano. Slivov kompot in smetano po plasteh zložite v 4 desertne skodelice in postavite na hladno. Okrasite z meliso.

Čas priprave: približno 25 minut.

Na osebo približno 370 kcal; B: 3 g, M: 17 g, OH: 49 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?