Aromatična krema kot sladki zaključek – da se kar stopiš ...
Za 4 osebe potrebujete
- 500 g sliv
- 100 g sladkorja
- 2 žlici limoninega soka
- pol žličke cimeta
- približno 100 ml svetlega grozdnega soka
- 1 zavitek praška za vaniljev puding (za 500 ml mleka)
- 2 lista bele želatine
- 200 ml smetane
- 1 žlico sesekljanih pistacij
- po želji 2 žlici metinega likerja
- meliso za okras
Priprava
Slive operite, prepolovite in jim odstranite koščice. Dodajte jim 125 ml vode, 70 g sladkorja, limonin sok in cimet. Mešanico zavrite in rahlo kuhajte približno 5 minut. Mešanico precedite, prestrezite sok in ga do 300 ml dopolnite z grozdnim sokom.
Odmerite 250 ml soka in ga zavrite. Gladko zmešajte prašek za puding, 30 g sladkorja in 4 žlice vode ter zmes vmešajte v sok. Še enkrat zavrite, previdno primešajte slive in ohladite.
Želatino namočite v mrzli vodi. Smetani dodajte preostali sladkor in jo čvrsto stepite. Vmešajte še pistacije. Želatino ožmite.
Rahlo segrejte preostali slivov sok (zamenjate ga lahko z isto količino likerja). V njem raztopite želatino in nato zmes vmešajte v smetano. Slivov kompot in smetano po plasteh zložite v 4 desertne skodelice in postavite na hladno. Okrasite z meliso.
Čas priprave: približno 25 minut.
Na osebo približno 370 kcal; B: 3 g, M: 17 g, OH: 49 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?