Hitro zelenjavno kosilo, vendar ne na račun okusa!
Za 4 osebe potrebujete:
- 200 g rdeče leče
- 200 g stročjega fižola
- 1 rdečo papriko
- 100 g redkvice
- 1 rdečo čebulo
- 1 solato
- 4 žlic olivnega olja
- 2 žlici zrnate gorčice
- 1 limono
- sol, sveže mleti črni poper
- 4 jajca
Priprava:
1 Rdečo lečo skuhajte po navodilih z embalaže in počakajte, da se ohladi. Očistite stročji fižol in ga nekaj minut kuhajte v vreli vodi. Po kuhanju ga odcedite.
2 Očistite papriko, redkvice, čebulo in solato ter zelenjavo zrežite na majhne koščke.
3 Zmešajte olivno olje, gorčico, iztisnjen sok limone, sol in poper. Pripravljeno polivko vmešajte v zelenjavo in dodajte še kuhano lečo in fižol.
4 Solato razporedite po krožnikih, dodajte trdo kuhano jajce in jed postrezite s kruhom.
Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"