Stavimo, da ste ČEBULO do sedaj shranjevali narobe!

28. 2. 2024
Deli
Stavimo, da ste ČEBULO do sedaj shranjevali narobe! (foto: Profimedia)
Profimedia

S tem, ko jo pravilno shranite, se izognete gnitju ali kaljenju čebule. Preverite vse, kar morate vedeti! 

Čebula je stalnica praktično v vsaki shrambi. Uporaba je enostavna in vsestranska, obenem pa obogati okus jedi in jo popelje na višjo raven.

Velika prednost je tudi to, da čebula lahko zdrži veliko dlje, kakor večina drugih živil, vendar je za to ključno, da jo ustrezno hranimo.

Ne spreglejte:

Lahko čebulo hranimo na kuhinjskem pultu?

Veliko ljudi ima čebulo kar na kuhinjskem pultu, a to ni najboljša opcija. Najbolje je, da jo hranite na hladnem in suhem mestu, po možnosti stran od svetlobe. Na kuhinjskem pultu so temperature pogosto previsoke, težava pa je tudi svetloba.

Kaj pa shranjevanje v hladilniku?

Načeloma bi čebulo lahko shranjevali v hladilniku, a čebula precej absorbira vlago in se zaradi tega nekoliko zmehča. Da bi se temu izognili, čebulo ovijte v papirnato brisačko.

Če bi radi shranili že narezano čebulo, jo shranite v hladilniku v neprodušni posodi.

Idealno mesto za čebulo

Kot že omenjeno, je najboljši prostor za čebulo hladen, suh in temen. Če imate možnost shrambe, je to odlična izbira, dobra alternativa pa je tudi hladilnik, če si pomagate s papirnato brisačko.

Pazite pa tudi, katera živila so v bližini čebule. Čebula oddaja plin, ki denimo pripomore k hitrejšemu staranju in gnitju krompirja, zato je ti dve živili dobro hraniti ločeno.

Vir: thepioneerwoman.com

Novo na Metroplay: Dedek Mraz opozarja: "Starši, ne delite otrok na pridne in poredne!"