Savina Atai, ki je poznana po svojem odličnem taoističnem in tantričnem znanju, mojstrica obrazne joge ter skrbnica za sijaj žensk, je pred kratkim na socialnih omrežjih delila recept za posebno pomlajevalno čokolado.
Čokolado je sicer pripravila tudi v oddaji Sobotno Popoldne na TV Slovenija, kjer je pogovor med drugim tekel tudi o tem kako pomembno je izkoristiti čas Zimskega Solsticija, saj prinaša možnost največje regeneracije v letu, zato si je v tem obdobju potrebno vzeti čas zase in za svoje zdravje, kar bo prinašalo koristi tudi v naslednjih mesecih.
Ataijeva kot glavno sestavino pomlajevalnih hormonskih čokolad priporoča surovo maslo (najboljše lokalno), saj je mnenja, ki ga potrjuje tudi čedalje več zdravnikov in sicer, da so maščobe ključne za zdravje in v tem času leta nujno potrebne, saj se hormoni delajo iz maščob.
RECEPT ZA POMLAJEVALNO HORMONSKO ČOKOLADO:
Sestavine:
- Surovo maslo, 150 g
- Kokosov sladkor ali med - po želji, lahko tudi sploh ni sladkorja, če si v ketozi
- Ščepec soli
- 5 velikih žlic presnega kakava
Za ta recept je kokosov sladkor super, ker ima tako nizek glikemični indeks, 35, kar je idealno za zimo, ki je čas ketoze. Istočasno pa da kokosov sladkor čokoladki tak »Toffee« okus.
Postopek:
Vzemi delček masla in ga raztopi na ponvi, na zmernem ognju. Toliko naj ga bo, da stopljen prekrije dno ponve. Na ponev potem potresi kokosov sladkor, naj se pregreje - postal bo temnejši, karamelen in »lepljiv«. Ko se to zgodi zmanjšaj ogenj/toploto in potem raztopi preostalo maslo. Dodaj ščepec soli. Ugasni ogenj/toploto. In čisto na koncu dodaj presni kakav. Vse skupaj zmešaj. Nastati mora zmerno gosta masa. Če je potrebno dodaj več kakava. Prelij na peki papir ali v modelčke. Potresi še z malo kokosovega sladkorja, da bo »hrustalo«. Daj v hladilnik za cca 20 min. Ali pa v skrinjo za 5 če se ti mudi.
Želimo vam obilo čokoladnih užitkov!
Preverite tudi: Ste slabega počutja in razdražljivi? To bi lahko bil razlog
Novo na Metroplay: "Ljudje v življenju potrebujemo več mehkobe" | Tereza Poljanič