Solata je vedno dobra in zdrava izbira!
Za 4 osebe potrebujete:
- 650 g majhnega krompirja
- 3 žlice olja
- sol
- 400 g ohrovta
- 1 avokado
- 2–3 žlice limonovega soka
Za polivko:
- 2 šalotki
- 2 stroka česna
- 200 ml zelenjavne juhe
- 2 žlici zrnate gorčice
- 5 žlic olivnega olja
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 1 žličko drobno mletega sladkorja
- sol, sveže mleti črni poper
Priprava:
1 Olupite krompir, ga zrežite na krhlje, začinite s soljo in nakapajte z oljem ter ga 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Zmešajte sestavine za polivko.
2 Ohrovt razdelite na liste in jih oplaknite. Zrežite jih na koščke in jih 3 minute kuhajte v vreli slani vodi. Avokado prepolovite in odstranite koščico. Avokado zrežite na kocke in jih nakapajte z limonovim sokom.
3 Zmešajte ohrovt, avokado in pečen krompir. Prelijte s polivko in postrezite.