Lahkotna torta...
Za 8 kosov potrebujete:
- 50 g temne čokolade
- 40 g masla
- 180 g mletih bebi piškotov
- 6 listov želatine
- 200 g bele čokolade
- 300 ml kokosovega mleka
- 500 g pasirane skute
In še:
- maline
- svežo meto
- kokosove kosmiče
Priprava:
1 Čokolado in maslo stopite nad vročo vodno kopeljo. Prelijte po bebi piškotih in dobro premešajte. Piškotno mešanico zatisnite od dno tortnega modela (premer 18 cm) in ga postavite v hladilnik.
2 Želatino namočite v hladni vodi. Belo čokolado stopite nad vročo vodno kopeljo. Kokosovo mleko malce segrejte in v njem stopite ožeto želatino.
3 Skuti primešajte stopljeno belo čokolado in kokosovo mleko z želatino. Kremo prelijte po piškotnem dnu in torto čez noč postavite v hladilnik. Naslednji dan jo okrasite z malinami in meto, stranice pa potresite z mandljevimi lističi.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?