Losos, hrustljava solata, bučke, paprike ... raznolikost okusov, ki vas ne bo razočarala.
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 glava hrustljave solate (rimska ali kristalka)
- 3 bučke
- 200 g vložene rdeče paprike
- 100 g belega kruha
- 20 g masla
- sol
- 600 g lososovega fileta brez kože
- poper
- 1 žlico limoninega soka
- 80 g posušenih paradižnikov v olju
- 4 žlice olivnega olja
- 2 žlici belega balzamičnega kisa
- nekaj vejic peteršilja
Priprava:
Pripravite solato in zelenjavo. Solato natrgajte na koščke, bučke nastrgajte na tanke rezine, papriko pa odcedite in zrežite na polovice ali koščke. Kruh zrežite na kocke, ga popecite v ponvi na vročem maslu in odcedite na papirnati brisači.
Lososa oplaknite, osušite in zrežite na kocke. Začinite ga s soljo, poprom in limoninim sokom. Skupaj s paradižniki in 2 žlicama olja ga pecite v ponvi od 5 do 8 minut in pri tem večkrat premešajte.
Kis zmešajte s soljo, poprom in oljem. Rezine bučk zvijte in jih skupaj s solato razporedite po skodelicah ali globokih krožnikih. Solato obložite s papriko, lososom, paradižnikom in kruhovimi kockami. Pokapljajte jo s prelivom in posujte s peteršiljem.
Novo na Metroplay: "PCOS lahko vpliva na skoraj vsak del našega telesa" | Anja Kikl