Privoščite si odlično, pisano in osvežilno solato iz rdečega zelja in leče. K solati se odlično podajo jabolko in orehi.
Za 4 osebe potrebujete:
- 200 g leče
- 500 g rdečega zelja
- 5 žlic kisa
- 1 žlico jabolčnega soka
- 2 žlici tekočega medu
- po 1 ščepec zmletega pimenta, klinčkov in cimeta
- sol, poper
- 1 žlico olja
- 100 g orehov
- 1 rdeče jabolko
- malo limoninega soka
- 100 g rokforja
Priprava:
Lečo prelijte z vodo in jo kuhajte od 40 do 45 minut. Zelje očistite, mu izrežite štor in ga na tanko naribajte. Zelje v skledi prelijte z vrelo vodo. Pustite ga stati 5 minut in ga nato odcedite.
Kis zmešajte s sokom, medom, začimbami in oljem. Orehe na hitro popražite v suhi ponvi, jih ohladite in jih na grobo sesekljajte.
Jabolko operite, očistite in zrežite na tanke rezine. Takoj jih pokapljajte z limoninim sokom. Siru po potrebi odstranite skorjo in ga zrežite na kocke. Lečo odcedite in ohladite. Zmešajte jo z zeljem, jabolkom in prelivom.
Solato pustite stati 20 minut, jo po okusu še začinite in na koncu posujte z orehi.
Čas priprave: približno 1 ura 40 minut.
Na osebo: približno 510 kcal, beljakovine: 22 g, maščobe: 27 g, ogljikovi hidrati: 42 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?