Male ribice, ki so dokaj mastne, sodijo med najboljše zakladnice maščobnih kislin omega 3 in se kosajo celo z lososom. Imajo pa še en velik plus – vsebujejo veliko kalcija, ki je potreben za zdrave kosti.
Kaj kupiti
Če kupujete konzervirane, potem izberite tiste, ki plavajo v oljčnem olju. Če imate srečo in v ribarnici naletite na ponoči ujete, ne odidite domov brez njih. V oljčnem olju lahko zaplavajo tudi
v vaši ponvi.
Kako pripraviti
Seveda jih lahko pojeste kar iz pločevinke. Če pa si želite pripraviti nekoliko bolj prefinjeno jed, ovijte sardelo okoli olive, ki je napolnjena z mandljem. Sardele lahko spečete na žaru in jih pojeste z rokami, poleg pa si privoščite osvežilno solato iz paradižnika, kumar in črnih oliv.
Novo na Metroplay: “Zdravstveno komuniciranje mora temeljiti na znanstvenih, preverljivih dejstvih!” | Mitja Vrdelja