Terine so kot neke vrste paštet. Brez testenega ovoja jih skuhamo v vodni kopeli ali v pečici. So preprosta in izjemno okusna hladna predjed, ponudimo pa jih lahko tudi kot prilogo. Goste boste zagotovo navdušili s terino iz jogurta, dekorativno ovito v prekajenega lososa.
Za 8 oseb potrebujete:
- 10 listov želatine
- 400 g posnetega jogurta
- pribl. 2 žlici naribanega hrena
- 400 ml smetane
- sol, poper
- po 1 rdečo in rumeno papriko
- 2 žlici sesekljanega koprca
- 10 rezin prekajenega lososa
- 1 kumaro
- 2 žlici olja
- 2 žlici creme fraiche (ali kisle smetane)
Priprava:
1. Želatino namočite. Zmešajte jogurt, 2 žlici hrena in smetano. Želatino ožmite, stopite in umešajte. Začinite s soljo, poprom in po okusu dodajte še hren. Očistite papriko, jo drobno sesekljajte in skupaj s koprcem umešajte.
2. Podolgovat model (prostornine 1,5 l) obložite s prozorno folijo. Obložite jo z rezinami lososa tako, da rezine visijo čez rob. Na rezine naložite jogurtovo zmes, jo pokrijte z rezinami lososa in za najmanj 3 ure postavite v hladilnik.
3. Kumaro olupite in narežite na trakove. Zmešajte olje, creme fraiche, sol in poper. Umešajte kumare. Terino narežite na rezine, priložite kumaro in po želji okrasite s solato.
Čas priprave: približno 50 minut.
Na osebo: približno 290 kcal, beljakovine: 16 g, maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 5 g.