Terina iz jogurta

3. 10. 2012
Deli
Terina iz jogurta

Terine so kot neke vrste paštet. Brez testenega ovoja jih skuhamo v vodni kopeli ali v pečici. So preprosta in izjemno okusna hladna predjed, ponudimo pa jih lahko tudi kot prilogo. Goste boste zagotovo navdušili s terino iz jogurta, dekorativno ovito v prekajenega lososa.

Za 8 oseb potrebujete:
  • 10 listov želatine
  • 400 g posnetega jogurta
  • pribl. 2 žlici naribanega hrena
  • 400 ml smetane
  • sol, poper
  • po 1 rdečo in rumeno papriko
  • 2 žlici sesekljanega koprca
  • 10 rezin prekajenega lososa
  • 1 kumaro
  • 2 žlici olja
  • 2 žlici creme fraiche (ali kisle smetane)
Priprava:

1. Želatino namočite. Zmešajte jogurt, 2 žlici hrena in smetano. Želatino ožmite, stopite in umešajte. Začinite s soljo, poprom in po okusu dodajte še hren. Očistite papriko, jo drobno sesekljajte in skupaj s koprcem umešajte.

2. Podolgovat model (prostornine 1,5 l) obložite s prozorno folijo. Obložite jo z rezinami lososa tako, da rezine visijo čez rob. Na rezine naložite jogurtovo zmes, jo pokrijte z rezinami lososa in za najmanj 3 ure postavite v hladilnik.

3. Kumaro olupite in narežite na trakove. Zmešajte olje, creme fraiche, sol in poper. Umešajte kumare. Terino narežite na rezine, priložite kumaro in po želji okrasite s solato.

Čas priprave: približno 50 minut.
Na osebo:
približno 290 kcal, beljakovine: 16 g, maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 5 g.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"