Vitaminska solata z avokadom

1. 3. 2013
Vitaminska solata z avokadom

Avokado vsebuje več ubijalskega beta sitosterola kot katerokoli drugo sadje. Zreducira absorpcijo holesterola iz hrane.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 600 g pečenega ali kuhanega piščančjega mesa
  • 4 stebla zelene
  • 4 mandarine
  • 2 avokada
  • 2–3 žlice limoninega soka
  • 120 g solatne majoneze
  • 100 g kisle smetane
  • 1 žlico kisa
  • 1 žličko karija v prahu
  • sol, poper
  • 40 g orehov
Priprava:

Piščančje meso zrežite na grižljaj velike koščke. Pripravite zeleno in jo zrežite na tanke rezine. Zelenje prihranite.

Iz 1 mandarine iztisnite sok, preostale pa olupite in jih razdelite na krhlje. Avokado prerežite na pol, mu odstranite koščico in meso izdolbite. Avokadovo meso na drobno narežite in takoj zmešajte z limoninim sokom.

Majonezo zmešajte s kislo smetano, kisom in od 4 do 5 žlicami mandarininega soka. Preliv začinite s karijem, soljo in poprom.

Zelenje z dveh stebel zelene na drobno narežite in vmešajte v preliv. V skledi zmešajte meso, zeleno, mandarine, avokado in preliv. Solato pustite stati približno 10 minut. Med tem sesekljajte orehe in jih posujte po solati.

Ali je razlika, če namesto cenejšega točite dražje gorivo