Avokado vsebuje več ubijalskega beta sitosterola kot katerokoli drugo sadje. Zreducira absorpcijo holesterola iz hrane.
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g pečenega ali kuhanega piščančjega mesa
- 4 stebla zelene
- 4 mandarine
- 2 avokada
- 2–3 žlice limoninega soka
- 120 g solatne majoneze
- 100 g kisle smetane
- 1 žlico kisa
- 1 žličko karija v prahu
- sol, poper
- 40 g orehov
Priprava:
Piščančje meso zrežite na grižljaj velike koščke. Pripravite zeleno in jo zrežite na tanke rezine. Zelenje prihranite.
Iz 1 mandarine iztisnite sok, preostale pa olupite in jih razdelite na krhlje. Avokado prerežite na pol, mu odstranite koščico in meso izdolbite. Avokadovo meso na drobno narežite in takoj zmešajte z limoninim sokom.
Majonezo zmešajte s kislo smetano, kisom in od 4 do 5 žlicami mandarininega soka. Preliv začinite s karijem, soljo in poprom.
Zelenje z dveh stebel zelene na drobno narežite in vmešajte v preliv. V skledi zmešajte meso, zeleno, mandarine, avokado in preliv. Solato pustite stati približno 10 minut. Med tem sesekljajte orehe in jih posujte po solati.
Novo na Metroplay: "PCOS lahko vpliva na skoraj vsak del našega telesa" | Anja Kikl