3 poletne osvežilne sladice, ki jih bomo pripravljali celo sezono!

19. 5. 2022

Ker smo obsedeni s sladicami (ja, priznamo!), smo izbrskali nekaj bolj zdravih različic slaščic, ki nas bodo spremljale celo poletje. Katera je vaša najljubša?

Slika 1/3

PEČENE BRESKVE Z OSVEŽILNO KREMO

Ja, pekli bomo sadje in tokrat to ne bodo banane, kot ste mogoče navajeni iz restavracij. Sočne in sladke breskve si vsi radi privoščimo na plaži, tokrat pa jih bomo dali kar na žar (ali ponev). In poleg ne bo sladoled, ampak ... No, pripravite sestavine: 

- 2 breskvi

- 1 žlica stopljenega masla 

- 2 skodelici mascarpone kremnega sira

- 1 čajna žlica vanilijevega ekstrakta

- 2 veliki žlici medu + med za dekoracijo

- listi mete

Iz sestavin bosta nastali dve porciji. 

Operite breskve in jih razrežite po sredini (da dobite dve polovici) ter vzemite ven peško. Namažite jih s stopljenim maslom. Segrejte ponev ali žar in na toplo površino (zmeren ogenj)  položite polovice tako, da bo olupek gledal gor, meso breskve pa se bo dotikalo površine. Pecite le nekaj minut, da na breskvah nastanejo temne "žar" črte, oziroma da se malce zapečejo in postanejo sočne. 

Medtem pripravite še kremo. Zelo preprosto je: zmešajte mascarpone, med in vanilijo ter kremo za nekaj časa dajte v hladilnik. 

Ko so breskve pečene in malce ohlajene, jih prestavite na krožnik in nanje z žlico nanesite kremo (na popečeno stran). Na kremo z žličko lahko dodate še malo medu in liste limete, ali pa kremo posujete z mletimi oreščki, naribano temno čokolado ... Kar imate pač pri roki.

Profimedia

Preverite tudi Zdravo sladkanje: Raffaello kroglice brez moke in sladkorja (+ brez peke) ali pa Imamo odlične razloge, zakaj bi morali posvojiti domačo žival!