Imate doma preveč bučk? Pripravite slastno BUČKINO PITO, ki bo navdušila celotno družino

3. 7. 2025
Imate doma preveč bučk? Pripravite slastno BUČKINO PITO, ki bo navdušila celotno družino (foto: Profimedia)
Profimedia

Ta slastna bučka se kar topi v ustih, obenem pa je zelo lahka, zaradi česar predstavlja popolno poletno kosilo.

Priprava bučkine pite je precej preprosta: potrebujete približno 10 - 15 minut časa, preostalo delo pa bo opravila pečica. Narejeno pito postrezite ob veliki skledi solate, pripravite pa jo lahko tudi vnaprej in jo nato vzamete v službo za malico.

Sestavine za 4 osebe:

  • 400 g bučk
  • 1 mlada čebula
  • 80 g moke
  • 1 večje jajce
  • 180 ml mleka
  • 40 g naribanega parmezana
  • 2 žlici oljčnega olja
  • Sol in poper po okusu

Priprava:

1. Bučke ter mlado čebulo očistite, operite ter osušite. Oboje nato narežite na kolobarje.

2. V ponvi segrejte olje, na katerem hitro popražite mlado čebulo. Ko se ta zmehča, dodajte bučke, rahlo solite ter vse skupaj pražite približno 5 minut.

3. V večji skledi pomešajte jajce, moko in mleko, da dobite enotno zmes. Nato primešajte še parmezan in popraženo zelenjavo. 

V tujini tire barvajo v belo. Zakaj tega ne počnemo pri nas?

4. Okrogel pekač namastite in vanj enotno zlijte bučkino maso. Pito pecite približno 40 minut pri temperaturi 200°C. Ko se pita zlato rjavo zapeče, jo odstranite iz pečice in postrezite toplo ali ohlajeno.

Najboljše naravno odvajalo: ta recept prazni črevesje kot za šalo in pomaga pri izločanju odvečne vode