Ta slastna bučka se kar topi v ustih, obenem pa je zelo lahka, zaradi česar predstavlja popolno poletno kosilo.
Priprava bučkine pite je precej preprosta: potrebujete približno 10 - 15 minut časa, preostalo delo pa bo opravila pečica. Narejeno pito postrezite ob veliki skledi solate, pripravite pa jo lahko tudi vnaprej in jo nato vzamete v službo za malico.
Sestavine za 4 osebe:
- 400 g bučk
- 1 mlada čebula
- 80 g moke
- 1 večje jajce
- 180 ml mleka
- 40 g naribanega parmezana
- 2 žlici oljčnega olja
- Sol in poper po okusu
Priprava:
1. Bučke ter mlado čebulo očistite, operite ter osušite. Oboje nato narežite na kolobarje.
2. V ponvi segrejte olje, na katerem hitro popražite mlado čebulo. Ko se ta zmehča, dodajte bučke, rahlo solite ter vse skupaj pražite približno 5 minut.
3. V večji skledi pomešajte jajce, moko in mleko, da dobite enotno zmes. Nato primešajte še parmezan in popraženo zelenjavo.
4. Okrogel pekač namastite in vanj enotno zlijte bučkino maso. Pito pecite približno 40 minut pri temperaturi 200°C. Ko se pita zlato rjavo zapeče, jo odstranite iz pečice in postrezite toplo ali ohlajeno.