Iz samo dveh sestavin - sadja in začimbe - lahko pripravite napitek, ki vas bo pogrel in hkrati zaščitil pred nekaterimi zdravstvenimi težavami.
Cimet je ena najstarejših začimb, ki jo najpogosteje uporabljamo v kuhinji za pripravo različnih sladkih jedi in slaščic. Le redki vedo, da ima omenjena začimba veliko zdravilno moč.
Uporabljali naj bi jo Kitajci že 3.000 let pr. n. št. V 16. stoletju so cimet pripeljali tudi v Evropo, kjer je postal zelo draga in cenjena začimba. Veliko jih trdi, da je to eden prvih pridelkov, s katerim se je trgovalo v človeški zgodovini. S pomočjo pomorskega prometa pa je cimet povezal ves svet.
Pomaga tudi pri nekaterih zdravstvenih problemih:
- vnetju sečil,
- blaži drisko ter druge prebavne težave in
- je zelo učinkovit pri prehladnih obolenjih.
Zato si v času prehladov in virusov večkrat pripravite napitek, ki vas bo okrepil in zaščitil.
Potrebujete samo dve sestavini:
- 3 razkoščičena jabolka
- ½ čajne žličke cimeta
V sokovniku iz jabolk iztisnnite sok in mu dodajte cimet. Sok zlijte v posodo in ga na zelo šibkem ognju pogrejte. Napitek je takoj pripravljen!
Preberite še Tako si sami naredite zdravilno cimetovo olje ali pa Domači pripravki proti prehladu (+ kako se mu izognete in kako hitreje okrevate)
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem