Tudi vi niste ljubitelji stročjega fižola? Preizkusite recept, po katerem si boste premislili!
Stročji fižol je prava zakladnica beljakovin, vitaminov, folne kisline, kalcija in železa. Obenem ga prištevamo med nizkokalorično živilo, zato je odličen za vse, ki si želijo izgubiti kakšen odvečen kilogram.
Morda vam stročji fižol ni najbolj pri srcu. A ko ga boste preizkusili v odlični solati, boste navdušeni tudi vi!
Potrebujete:
- 500 g stročjega fižola
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 manjšo čebulo
- 1 strok česna
- 50 g mandljev v lističih
- 1 čajno žličko naribane limonine lupinice
- Sok polovice limone
- Sol in poper po okusu
Priprava:
1. Stročji fižol operite in očistite. Nato ga kuhajte v vreli osoljeni vodi za 15 - 20 minut.
2. V ponvi na suho popražite mandlje. Ponev med praženjem večkrat pretresite, da se mandlji ne zažgejo.
3. Česen in čebulo olupite ter ju drobno nasekljajte. Na segretem olju prepražite najprej čebulo, da postekleni. Nato primešajte še česen in vse skupaj pražite še približno minuto.
4. Čebuli in česnu dodajte še kuhan stročji fižol ter naribano limonino lupinico. Vse skupaj dobro pomešajte in pražite še 2 minuti, nato pa prilijte limonin sok in vmešajte mandljeve lističe. Po potrebi dodajte še nekaj soli in popra, nato pa vse skupaj dobro pomešajte in še toplo postrezite.
- Preberite tudi: RECEPT: kako pripraviti slane mafine s šparglji in slanino?
Novo na Metroplay: Novinar izza nagrade | N1 podkast s Suzano Lovec