Tako enostavno in tako zelo dobro!
Bučke so priljubljena poletna zelenjava mnogih pripadnic ženskega spola, ki ponujajo priložnost za številne kulinarične eksperimente. Lahko jih vsak hip spremenimo v nizkokalorično različico testenin in jih postrežemo z zelenjavno ali mesno omako.
Bučke so nadvse okusne, če jih cvremo, pečemo na žaru, jih uporabimo za pripravo slanih palačink ali jih pripravimo polnjene z mesom v pečici.
Iz bučk, sira, jajc in malo kisle smetane pa lahko pripravite tudi okusno zloženko, ki je zelo okusna - topla ali hladna, hkrati pa se odlično poda k najrazličnejšim sezonskim solatam. Specite jo, razdelite na manjše porcije, postavite v hladilnik in uživajte v jedi ves teden.
Sestavine:
- 3 bučke
- 3 jajca
- 3 stroki česna
- 200 g naribanega sira cheddar ali gauda
- 100 ml kisle smetane
- 200 g naribanega parmezana
- 2 žlici masla
- 1 čajna žlička suhe bazilike
- Sol in poper po okusu
- Svež peteršilj za okras
Priprava:
1. Segrejte pečico na 180 stopinj celzija.
2. Bučke operite, jih dobro osušite in narežite na kolobarje, debele približno pol centimetra.
3. Pravokotni pekač namastite z maslom in vanj položite narezane koščke bučk.
4. Čez bučke enakomerno potresite polovico naribanega sira cheddar ali gauda.
5. V skledi stepite jajca, zmešajte s parmezanom, kislo smetano, soljo, poprom, baziliko in nasekljanimi koščki česna.
6. Prelijte mešanico čez bučke in sir ter pecite v pečici približno 25 minut.
7. Bučke vzemite iz pečice, čeznje potresite preostanek sira in pecite še 5 do 10 minut, dokler se sir ne stopi in zapeče, bučke pa so povsem pečene.
8. Postrezite z lističi peteršilja in svežo sezonsko solato.
Vir: Zadovoljna.hr
- Preberite še: Kako v 75 dneh popolnoma spremeniti svoje življenje? Spoznajte izziv, ki je obnorel svet.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?