Pripravite si okusen obrok s piščancem, pikantno omako ter baziliko v le dobrih 15ih minutah.
Potrebujete
- ? kilograma piščančjih prsi brez kosti in kože
- 2 sveža pekoča čilija ali papriki
- 1 čajno žličko sojine omake
- 1 skodelico sveže natrganih listov bazilike
- 1 jedilno žlico ribje omake
Potrebujete še
- 3 stroke česna
- ? jedilne žlice arašidovega ali repičnega olja
- 1 čajno žličko sladkorja
- 1 čajno žlico grobo mletega popra
- ? jedilne žlice pekoče čilijeve omake ali tabaska
Priprava
1 Drobno sesekljajte čilije in česen. Nato mešanico dobro pretlačite s hrbtno stranjo noža, da dobite nekakšno grobo mleto pasto (šlo bo lažje, če boste dodali malo soli).
2 Segrejte vok ali višjo ponev s teflonskim dnom. Dodajte olje in prej pripravljeno mešanico ter med stalnim mešanjem pražite 2? 3 minute. Pazite, da ne zažgete česna, sicer bo jed neprijetno grenila. Meso narežite na majhne kocke ali ozke trakove. Te dodajte v vok in pražite 3? 4 minute, da enakomerno porjavijo. Prilijte sojino, ribjo in čilijevo omako (oz. tabasko), potresite s sladkorjem, dobro premešajte in pražite še dodatne 3 oz. 4 minute, da se meso enakomerno prepeče.
3 Na koncu dodajte še poper in svežo baziliko, hitro premešajte in na zmerni temperaturi kuhajte toliko časa, da listi ovenijo (približno 2 minuti). Zadostuje za 2 porciji.
Ponudite s kuhanim rjavim rižem in dušenimi sojinimi kalčki (po pol skodelice vsakega).
Na porcijo 160 kalorij, 24 g beljakovin, 3 g ogljikovih hidratov, 5 g maščob (1 g nasičenih), 1 g vlaknin, 490 mg natrija.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?