Piščanec z baziliko

24. 9. 2009
Deli
Piščanec z baziliko

Pripravite si okusen obrok s piščancem, pikantno omako ter baziliko v le dobrih 15ih minutah.

Potrebujete

  • ? kilograma piščančjih prsi brez kosti in kože
  • 2 sveža pekoča čilija ali papriki
  • 1 čajno žličko sojine omake
  • 1 skodelico sveže natrganih listov bazilike
  • 1 jedilno žlico ribje omake

Potrebujete še

  • 3 stroke česna
  • ? jedilne žlice arašidovega ali repičnega olja
  • 1 čajno žličko sladkorja
  • 1 čajno žlico grobo mletega popra
  • ? jedilne žlice pekoče čilijeve omake ali tabaska

Priprava

1 Drobno sesekljajte čilije in česen. Nato mešanico dobro pretlačite s hrbtno stranjo noža, da dobite nekakšno grobo mleto pasto (šlo bo lažje, če boste dodali malo soli).

2 Segrejte vok ali višjo ponev s teflonskim dnom. Dodajte olje in prej pripravljeno mešanico ter med stalnim mešanjem pražite 2? 3 minute. Pazite, da ne zažgete čes­­na, sicer bo jed neprijetno grenila. Meso narežite na majhne kocke ali ozke trakove. Te dodajte v vok in pražite 3? 4 minute, da ena­­ko­­merno porjavijo. Prilijte sojino, ribjo in čilijevo omako (oz. tabasko), potresite s sladkorjem, dobro premešajte in pražite še dodatne 3 oz. 4 minute, da se meso enakomerno prepeče.

3 Na koncu dodajte še poper in svežo baziliko, hitro premešajte in na zmerni temperaturi kuhajte toliko časa, da listi ovenijo (približno 2 minuti). Zadostuje za 2 porciji.

Ponudite s kuhanim rjavim rižem in dušenimi sojinimi kalčki (po pol skodelice vsakega).

Na porcijo 160 kalorij, 24 g beljakovin, 3 g ogljikovih hidratov, 5 g maščob (1 g nasičenih), 1 g vlaknin, 490 mg natrija.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?