Pokrovače v juhi so okusne in hitro pripravljen obrok.
Potrebujete
- 35 dag svežih pokrovač
- 400 g (pločevinka) nezačinjenega bučkinega pireja
- 2 jedilni žlici grobo sesekljanih lešnikov
- 8? 10 vejic sesekljanega drobnjaka
- 1 skodelico kokošje jušne osnove (iz kocke)
Potrebujete še
- 1 jedilno žlico medu
- 1 jedilno žlico masla
- sol in poper po okusu
- ? jedilne žlice ekstra deviškega oljčnega olja
Priprava
1 V pečici (10 minut na 200 °C) ali v teflonski ponvi (5? 7 minut na zmerni temperaturi, mešajte) prepražite grobo sesekljane lešnike. Pretresite jih v skodelico in ohladite.
2 V srednje veliki kozici dobro zmešajte bučkin pire, med, maslo in jušno osnovo ter počasi segrejte. Začinite s soljo in poprom po okusu ter pustite na toplem.
3 Segrejte primerno veliko litoželezno ponev ali pekač. Pokrovače osušite s papirnato brisačo ter jih začinite s soljo in poprom. V ponev dodajte oljčno olje in nato še školjke. Pecite jih približno 2? 3 minute na vsaki strani, da postanejo čvrste in enakomerno rjavo zapečene.
4 Toplo juho iz kozice prelijte v jušnik, dodajte popečene školjke in prepražene lešnike ter potresite s sesekljanim drobnjakom. Zadostuje za 2 porciji.
Na porcijo
430 kal, 35 g beljakovin, 35 g ogljikovih hidratov, 17 g maščob (5 g nasičenih), 7 g vlaknin, 460 mg natrija.