Kako na zelo enostaven način pripraviti lososa v pečici s pridihom Grčije?
Sestavine za 4 osebe:
Za lososa:
- 4 fileji lososa
- 1 limona, narezana na tanke rezine
- 1 manjša rdeča čebula, narezana na rezine
- Sol in poper po okusu
Za preliv:
- 1 skodelica feta sira, narezanega na kocke
- 1 skodelica paradižnika, narezanega na četrtine (ali razpolovljenega češnjevega paradižnika)
- 1/4 skodelice narezanih oliv brez koščic
- 1/4 skodelice sesekljane kumare
- 1/4 skodelice sesekljane rdeče čebule
- 1/4 skodelice oljčnega olja
- 1 sesekljan strok česna
- 1 čajna žlička origana
- Sol in poper po okus
Priprava:
1. V veliki skledi premešajte oljčno olje, limonin sok, česen in origano. Začinite s soljo in poprom, dodajte feta sir in premešajte. Vse skupaj pokrijte in položite v hladilnik za približno 10 minut.
2. Globlji pekač namastite z oljčnim oljem, nato pa po dnu razporedite narezano limono ter rdečo čebulo. Nato dodajte fileje lososa s kožo navzdol in vse skupaj pecite 18 do 20 minut pri temperaturi 190°C.
3. Medtem pripravite preliv: v skledo s feta sirom dodajte še paradižnik, olive, kumare in sesekljano rdečo čebulo. Nežno premešajte.
4. Pečenega lososa postrezite na krožniku in ga prelijte z narejenim prelivom.
- Preberite tudi: RECEPT: tofu z gobami v sojini omaki
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem