RECEPT: Juha z ohrovtom

12. 3. 2022
Deli
RECEPT: Juha z ohrovtom (foto: Profimedia)
Profimedia

Pripravite enostavno, lahko in okusno juho, ki je super izbira tudi za tiste, ki si želite izgubiti odvečne kilograme.

Sestavine za 4 osebe:
  • 30 g masla
  • Pol čebule
  • 2 manjša pora
  • 1 strok česna
  • Pol glave ohrovta (ali ena manjša glava)
  • 2 manjša krompirja
  • 2 korenčka
  • 0,75 l zelenjavne jušne osnove
  • 1 lovorjev list
  • Pol čajne žličke timijana
  • Pol čajne žličke majarona
  • Sol in poper po okusu

Priprava:

1. Zelenjavo operite in očistite. Krompir in korenje narežite na kose, ohrovt na trakove, por pa na kolobarje. Česen in čebulo olupite ter ju ločeno drobno nasekljajte.

2. V večjem loncu stopite maslo in na njem popražite čebulo. Nato dodajte še por in česen, dobro premešajte in lonec pokrijte. Zelenjavo na nizki temperaturi dušite približno 5 minut. Nato primešajte še ohrovt ter ponovno pokrijte in dušite 5 minut.

3.  V lonec dodajte korenje in krompir, vse skupaj dobro premešajte in prilijte jušno osnovo. Dodajte lovorjev list in ostale začimbe. Ko juha zavre, lonec pokrijte in kuhajte na zmerni temperaturi 15 - 20 minut, oziroma toliko časa, da krompir postane kuhan.

4. Ko je zelenjava kuhana, vso vsebino zmiksajte s paličnim mešalnikom. Po potrebi dodajte še soli in popra ter juho postrezite. 

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?