Na ta hladen dan se pogrejte s slastno in lahko kokošjo obaro.
Sestavine za 4 osebe:
- 1 kg kokošjega mesa
- 400 g jušne zelenjave (korenje, gomolj zelene, por, koleraba)
- 2 žlici oljčnega olja
- 150 g čebule
- 3 stroki česna
- 1 dl belega vina
- Poper
- Lovor
- Košček limonine lupine
- Majaron
- Timijan
- 2 vejici peteršilja
- Sol
Priprava:
1. Kokoš operite, ji odstranite maščobo, jo razkosajte in posolite.
2. Česen in čebulo olupite in nasekljajte. Jušno zelenjavo operite, olupite in narežite na debelejše kose dolžine 3 cm. Peteršilj operite, osušite in sesekljajte.
3. V večjem loncu segrejte olje in popecite meso, da dobite zlato rumeno barvo.
4. Na olju, kjer se je peklo meso, podušite čebulo, nato pa primešajte meso in česen. Ko slednji zadiši, dodajte zelenjavo, še malo popražite in prilijte vino. Počakajte, da vino izhlapi, nato obaro zalijte s hladno vodo. Ko zavre, odstranite pene in dodajte vse začimbe. Obaro kuhajte 40 minut.
5. Obaro postrezite, po želji pa lahko naredite tudi žličnike.
- Preberite tudi: Če iščete način, kako shujšati s hojo: Tu je 4-tedenski načrt
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?