Slastna orientalska omaka, ki se super obnese v kombinaciji s kuhanim rižem.
Sestavine za 4 osebe:
- 400 g tofuja
- 350 g poljubnih gob
- 3 stebla zelene
- 1 košček ingverja, olupljenega in narezanega na tanke rezine
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 žlice sojine omake
- 1 čajna žlička sezamovega olja
- Sok 1 limete
- Sol in poper po okusu
Priprava:
1. Tofu narežite na manjše kose in ga osušite s papirnatimi brisačkami. V ponvi segrejte žlico oljčnega olja, na katerem popečete tofu za približno 4 minute na vsaki strani.
2. V ponvi ponovno segrejte žlico oljčnega olja, na katerem za približno 7 minut popečete očiščene in narezane gobe. Vmes jih večkrat premešajte, da se popečejo na vsaki strani. Nato v ponev stresite še popečen tofu, očiščeno in narezano zeleno, ingver, sojino omako in sezamovo olje. Vse skupaj rahlo začinite s soljo in dobro premešajte, nato pa kuhajte toliko časa, dokler zelena ne postane mehka, a vseeno hrustljava (približno 3 minute). Odstranite z ognja in vmešajte še limetin sok.
3. Omako postrezite s kuhanim rižem ali drugo prilogo po izbiri.
- Preberite tudi: Kako iz fižola pripraviti slastno kremno omako? (recept)
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem