Presenetite jo s slastno dišečimi rezinami in samozavestnim nastopom.
Potrebujete
- 1? čajne žličke oljčnega olja
- 1 zrezek iz goveje potrebušine, težak okoli 35 dag
- sol in poper po okusu
- 2 skodelici češnjevih paradižnikov
- 2 stroka česna, narezana na tanke rezine
- 2 jedilni žlici balzamičnega kisa
- 4 skodelice sveže rukole
Priprava
1 V litoželezni ali teflonski ponvi za peko mesa segrejte olje in na hitro popecite zrezek, ki ste ga prej začinili s soljo in poprom (približno 3? 4 minute na vsaki strani). Površina mora rahlo porjaveti in karamelizirati, pod pritiskom prsta pa mora biti meso mehko in sočno. Pečen zrezek prestavite na desko za rezanje.
2 Zmanjšajte temperaturo gretja in na ostanek olja v ponvi dodajte paradižnik in česen. Premešajte in pražite 1? 2 minuti, da rezine česna rahlo porjavijo. Poškropite z dvema žlicama balzamičnega kisa, spet premešajte in kuhajte še 2 minuti, da se kožica paradižnikov naguba in začne odstopati od mesa. Ponev odstranite z ognja in prilogo začinite po okusu.
3 Zrezek, ki se je medtem že malce ohladil, narežite na tanke trakove pravokotno na smer mišičnih vlaken, da boste meso lažje pojedli. Na dva plitka krožnika razporedite rukolo, nato pa ju enakomerno obložite s pripravljenimi mesnimi rezinami in dušenim paradižnikom. Polijte s preostalim sokom iz ponve. Zadostuje za 2 porciji.
Na porcijo
460 kalorij, 47 g beljakovin, 11 g ogljikovih hidratov, 24 g maščob 2 g vlaknin, 150 mg natrija.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?