Vikend si posladkajte z okusnimi jagodnimi žepki, ki bodo popolna sladica po kosilu.
V prostih dneh si vzemite tudi čas za preizkušanje novih receptov. Mi se bomo tokrat lotili priprave jagodnih žepkov, ki pa jih lahko napolnite tudi z drugim sadjem po vašem okusu.
Pripravite:
- 2 skodelici polnozrnate moke
- 3 žlice medu (ali drugega sladila)
- 1 čajno žlico pecilnega praška
- ščep soli
- ⅓ skodelice ovsenih kosmičev
- ¼ skodelice masla
- ½ skodelice mleka
- 6 žlic zmiksanih jagod ali domače jagodne marmelade (oziroma sadje po okusu)
Pečico segrejte na 180 stopinj. V mikser stresite moko, med, pecilni prašek, sol in ovsene kosmiče ter dobro premešajte. Dodajte maslo in mešajte, da nastane gladka zmes. Nazadnje dodajte še mleko.
Testo stresite na pult (ali drugo delovno površino) in ga razdelite na dva enaka dela. Ne zvaljajte, ampak zgolj “zravnajte” oba dela, ju zavijte v folijo in postavite v hladilnik za približno eno uro.
Vzemite en kos testa in ga razvaljajte. Razrežite ga na enakomerne pravokotnike. Na polovico pravokotnikov nanesite zmiksane jagode ali domačo jagodno marmelado. Nato vzemite drugo polovico pravokotnikov, jih položite na prve in ob robovih previdno stisnite z vilico.
Po vrhu premažite žepke s tanko plastjo stepenega jajca in po želji potresite z ovsenimi kosmiči. Vse skupaj postavite v pečico in pecite približno 20 minut, dokler žepki ne postanejo svetlo rjavi in lepo zapečeni z vseh strani.
- In še nasevt za kosilo ali prilogo: Slastna in nasitna solata s kvinojo, čičerko in pistacijami