Puding in palačinka skupaj – to je ponvičnik.
Za 8 porcij potrebujete
- 3/4 skodelice polnomastnega mleka
- 3/4 skodelice smetane
- 2 jajci
- 1 ščepec vaniljine sredice ali nekaj kapljic vaniljinega ekstrakta
- 1/4 skodelice drobno mletega sladkorja
- 1 ščepec soli
- 1/4 skodelice gladke pirine moke
- 1/2 skodelice opranih in osušenih brusnic
- 2 srednje veliki olupljeni hruški
- stopljeno maščobo in moko za model
Priprava
Model namastite z maslom in potresite z moko. Mleko zmešajte s smetano in ga razžvrkljajte z jajcema in vaniljo. Nato primešajte še sladkor, ščepec soli in moko. Vse skupaj dobro premešajte.
Hruškam odstranite peške in jih zrežite na krhlje. Z izbočeno stranjo navzgor jih porazdelite po modelu in jih prelijte s testom. Potresite z brusnicami. Povničnik približno 25 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Ponvičnik naj se po peki ohladi. Zrežite ga na kose in postrezite.
Čas priprave: približno 50 minut.
Na osebo: približno 200 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 7 g, ogljikovi hidrati: 30 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?