To živilo ponuja nešteto koristi za zdravje, zato prehranska strokovnjakinja priporoča redno uživanje.
Zdrava in uravnotežena prehrana lahko prispeva ne le k boljši kakovosti življenja, temveč tudi k daljši življenjski dobi. Na primer, prehrana, bogata s hranili, telesu zagotavlja vitamine, minerale, antioksidante in druge koristne spojine, potrebne za zdravo delovanje celic in preprečevanje bolezni. Zdrava prehrana pomaga tudi pri ohranjanju zdrave telesne teže. Hrana ima pomembno vlogo tudi pri našem duševnem zdravju in dobrem počutju ter pri zdravju naše prebave, saj spodbuja zdravo črevesno floro.
Seveda pa vsa živila niso dobra. Na splošno se morate izogibati predelanim živilom, ki vsebujejo veliko sladkorja ali nasičenih maščob.
Odkrijte hrano, ki podaljšuje vašo življenjsko dobo
Japonska prehranska strokovjakinja Michiko Tomioka za daljše življenje priporoča vsakodnevno uživanje tofuja. To je živilo, ki ga Michiko Tomioka uživa že od otroštva. "Zanimivo je, da ne vsebuje holesterola, saj je rastlinskega izvora," pojasnjuje. Dodaja, da je tofu bogat s kalcijem, železom, vitamini in vlakninami. Vsebuje tudi izoflavone, fitokemikalije, ki v telesu posnemajo estrogen. Ti izoflavoni lahko pomagajo zniževati holesterol in izboljšujejo zdravje srca in ožilja.
S prehranskega vidika je tofu odličen vir rastlinskih beljakovin, saj vsebuje vse esencialne aminokisline, tako kot živalski izdelki, kot so meso, jajca in ribe. Po besedah strokovnjaka lahko tofu zlahka vključite v vse svoje recepte: "V ocvrtke, juhe in solate, raviole, vegetarijanske palačinke, veganski kari, hamburgerje ali celo mochi in sladoled, če omenimo le nekatere." Idealna alternativa za ohranjanje zdravja.
Preberite več na Elle.si