Na pohodu nova epidemija: tokrat na udaru ŽENSKE

Na pohodu nova epidemija: tokrat na udaru ŽENSKE (foto: Profimedia) Profimedia
27. 5. 2022

Najnovejše Deloittovo poročilo razkriva, da se soočamo z novo epidemijo, tokrat so ji in ji še podlegajo ženske. 

Epidemija izgorelosti in premalo fleksibilno delo še naprej zavirata napredek pri podpori zaposlenim ženskam, razkriva najnovejše Deloittovo poročilo o ženskah na delovnem mestu. Skoraj 40 odstotkov anketirank je izgorelost navedlo kot glavni razlog, zakaj trenutno iščejo novo službo. Več kot polovica vprašanih želi v naslednjih dveh letih dati odpoved. 

V raziskavi, v kateri je sodelovalo 5000 žensk iz desetih držav, jih je 53 odstotkov povedalo, da so trenutno pod večjim stresom, kot so bile pred letom dni, skoraj polovica se jih počuti izgorele. Skoraj polovica jih je svoje duševno zdravje označila kot slabo ali zelo slabo. In čeprav je kar tretjina vprašanih zaradi težav z duševnim zdravjem vzela dopust, jih je samo 43 odstotkov pripravljenih z delodajalcem odkrito spregovoriti o svojem duševnem zdravju.

Raziskava je pokazala tudi, da so ženske, ki delajo v hibridnih okoljih (vključno s tistimi, ki omogočajo kombinacijo dela na daljavo in dela v pisarni), bistveno bolj izpostavljene mikro agresijam kot tiste, ki delajo izključno na daljavo ali izključno na lokaciji delodajalca. Delež tistih, ki so v preteklem letu na lastni koži izkusile nevključujoče ravnanje, je iz lanskih 52 odstotkov letos zrasel na 59 odstotkov.

Ker je izgorelost velik problem in ste se z njo mogoče soočili celo sami, smo pripravili še nekaj vsebin, ki vam lahko pomagajo: 

Vir: STA